Kesu Qovrulmus

Keşu Qovrulmuş

35.00
Səbətə at
İstək listinə əlavə et
Keşunun kalorisi və qida dəyəri
 
- 100 qram keşu təxminən 550 kaloridir.
- Zülalla çox zəngin olan qoz-fındıqlardan biridir.
- Lif nisbəti yüksəkdir.
- Tərkibində kalsium, dəmir, maqnezium, fosfor kimi minerallar var.
- Sink, kalium və natrium ehtiva edir.
- Yüksək vitamin dəyərlərinə malikdir və tərkibində C, A, E, D və K vitaminləri var.
- B qrupu vitaminləri B12 və B6 ehtiva edir.
- Tərkibində tiamin, riboflavin və niasin komponentləri var.
- Keşunun faydalarından biri də dərinizə verdiyi təsirlərdir. Mis və antioksidant qaynağı olan keşu dərinin qocalmasının qarşısını alır və elastikliyini təmin edir.
- Keşu immun sisteminizi gücləndirməyə kömək edən yüksək sink tərkibli qidadır.
- Göz sağlamlığınızı qoruyur. Gün ərzində telefon və ya kompüter ekranına çox baxsanız, göz sağlamlığınıza müəyyən zərərlər gələ bilər. Keşu gözdə olan vitamin miqdarını artırma təsirini təmin edir və gözə bağlı narahatlıqların yaşanma riskini azaldır.
- Tərkibindəki doymamış yağ turşuları sayəsində beyin sağlamlığını qoruyur. Konsentrasiya müddətini artırır və uzunmüddətli yaddaşı gücləndirir.
- Ağız və diş sağlamlığını dəstəkləyir. Ağızdakı bakteriyaları azaltmağa kömək edir, diş və diş əti xəstəliklərinin qarşısını alır.
Tərkibində yaxşı xolesterolu artıran lipoprotein olan anakardiya pis xolesterinin səviyyəsini azaltmağa kömək edir. Ürək-damar sağlamlığına qoruyucu təsiri ilə infarkt və ya damar tıxanması kimi xəstəliklərin inkişaf riskini azaldır.
- Hamiləlikdə keşunun faydaları saymaqla bitmir. Mütəxəssislər zəngin qida dəyərinə və körpənin inkişafına verdiyi töhfəyə görə hamilə qadınların mütəmadi olaraq istifadəsini tövsiyə edir.
- Tərkibindəki yüksək maqnezium sayəsində əzələ və sümük sağlamlığınızı dəstəkləyir. Qan təzyiqinin və sinir funksiyalarının qorunmasına töhfə verən anakardiya maddələr mübadiləsini tənzimləməyə də kömək edir.
Tərkibində dəmir olan qoz-fındıqlardan biri olan keşu anemiya riskini azaldır. Dəmir çatışmazlığından qaynaqlanan qanazlığı ilə mübarizə aparır, qanazlığı və qan azlığından yaranan yorğunluq, halsızlıq kimi simptomları azaldır.
- Xolesterinin səbəb olduğu öd daşı kimi xəstəliklərin riskini azaldır.
Ən əhəmiyyətli xüsusiyyətlərindən biri də xərçəngə qarşı qoruyucu olmasıdır. Zəngin qida dəyəri sayəsində bədənin xüsusilə kolon xərçənginə qarşı müqavimətini artırır və tam bir antikanserogendir.